Przepis na sorbet truskawkowo-miętowy

Mocno orzeźwiający, aromatyczny SORBET truskawkowo-miętowy skradnie serca większych i mniejszych smakoszy. Idealny na upalne dni, lekka domowa wersja pysznego deseru.

 

500g truskawek (mrożonych)
1-2 dojrzałe banany
1-2 olejku CPTG z cytryny
1 garść mięty

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę.
Sorbet ozdobiony borówką i miętą podawaj zaraz po przygotowaniu.
Możesz również go zamrozić, my przekładamy masę do pojemników i mamy domowe lody – świetną przekąskę na upalne dni.

Smacznego!

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.